" BERSAMA MEREALISASIKAN WAWASAN "

MISI :- Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara :: VISI :- Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera :: MOTTO :- Cintai Ilmu Citakan Kecemerlangan :: PIAGAM PELANGGAN :- Memastikan Semua Murid Mendapat Pendidikan Yang Cemerlang Secara Holistik
Ingin maklumat info smk seri selayang dengan lebih mudah!!
hanya mempunyai aplikasi telegram di app store sila klik link ini https://telegram.me/smkseriselayang

semua guru, ibubapa , murid boleh dapatkan info dari pentadbir

PENGUMUMAN * Berita Terkini


MAKLUMAT UNTUK SEMUA:


* Perubahan email SMK Seri selayang bermula 30/09/2016 Semua email perlulah dialamatkan kepada email rasmi yang baru iaitu bea7612@moe.edu.my harap Maklum.

.

TERKINI

tiada makluman

INFO PENGUMUMAN

Pihak AJK Laman Web Sekolah memohon maaf sekiranya informasi & pengumuman yang dipaparkan pada muka laman ini kurang terperinci. Untuk pengetahuan semua, pengumuman di muka laman utama (frontpage @ home) laman web rasmi ini hanya bertindak sebagai sokongan kepada pengumuman sedia ada. Bagi memperolehi maklumat & pengumuman yang lebih tepat dan terperinci, sila rujuk, hadirkan diri atau baca pada perkara di bawah :Bagi para pelajar, segala maklumat terperinci berkaitan apa jua aktiviti yang akan, sedang dan telah berlangsung di sekolah SMK SERI SELAYANG sepanjang minggu akan diumumkan dari semasa ke semasa menerusi sistem siaraya (P.A. System) pada perhimpunan mingguan (hari Isnin sahaja) dan perhimpunan harian (setiap hari selain hari isnin) di tapak perhimpunan (Dataran SMEKSES). Bagi aktiviti / program rasmi sekolah, lazimnya surat edaran juga akan disebarkan oleh pihak sekolah kepada setiap murid (untuk makluman murid & ibu bapa / penjaga).
Bagi guru, segala maklumat berkaitan aktiviti / program / majlis dsb. yang membabitkan SMK SERI SELAYANG, boleh dirujuk terus pada PENOLONG KANAN PENTADBIRAN.

Wednesday, March 6, 2013

KURSUS AMALI HAJI BERSAMA TABUNG HAJI

ALHAMDULILLAH, segala puji bagi Allah yang telah mengizinkan program kursus amali haji dengan kerjasama Tabung Haji Malaysia telah berjaya diadakan dengan jayanya pada 28 Februari 2013. Penampilan Ustaz Heryanto,penceramah khas yang dijemput oleh pihak Tabung Haji menyaksikan amali haji yang dijalankan sangat menarik, jelas dan mudah difahami serta diamalkan. Program yang bermula pukul 10.00 di bawah cuaca yang sangat redup membolehkan murid-murid yang disasarkan,iaitu  tingkatan 4 dan 5,menjalani amali dengan lancar sekali. Tidak ketinggalan guru-guru juga terlibat dalam amali ini. Disaksikan juga oleh murid-murid daripada tingkatan 1, 2 dan 3 di sesi pagi.
 Bermula dengan penerangan memakai ihram, berniat ihram di miqat, larangan dalam ihram, manasik haji iaitu daripada tawaf, saei dan melontar dilakukan bersama-sama dengan tunjuk ajar yang bersungguh-sungguh daripada ustaz. Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada pihak Tabung Haji yang juga membuka kaunternya serta menaja akaun kepada murid yang masih tiada akaun tabung haji. Guru-guru juga tidak melepaskan peluang ini berurusan dikaunter serta mendaftarkan diri untuk menjadi tetamu Allah satu hari nanti. Sekalung terima kasih  dan setinggi-tinggi tahniah daripada GKMP Kemanusiaan untuk Panitia Pendididkan Islam iaitu Pn Hajjah Najwa Fadhil bersama barisan AJKnya yang telah bertungkus lumus menjayakan program ini. Semoga ia menjadi amal jariah yang berpanjangan bagi kalian,In Sha Allah,amin Ya Rabbal Alamin.

kaunter tabung haji dibuka


amali haji bermula


tapak amali haji


amali memakai kain ihram


saling bantu membantu


En Jamil turut serta


bersedia untuk pakaian ihram


teruja dengan ihram
ustaz mula memberi arahan

penerangan yang jelas


khusyuk mendengar ilmu
Tuan Pengetua En Samsuki tidak melepaskan peluang


amali melontar


Pn Saimah Penolong Kanan Petang juga ke kaunter Tahung Haji

No comments:

Followers