" BERSAMA MEREALISASIKAN WAWASAN "

MISI :- Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara :: VISI :- Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera :: MOTTO :- Cintai Ilmu Citakan Kecemerlangan :: PIAGAM PELANGGAN :- Memastikan Semua Murid Mendapat Pendidikan Yang Cemerlang Secara Holistik
Ingin maklumat info smk seri selayang dengan lebih mudah!!
hanya mempunyai aplikasi telegram di app store sila klik link ini https://telegram.me/smkseriselayang

semua guru, ibubapa , murid boleh dapatkan info dari pentadbir

PENGUMUMAN * Berita Terkini


MAKLUMAT UNTUK SEMUA:


* Perubahan email SMK Seri selayang bermula 30/09/2016 Semua email perlulah dialamatkan kepada email rasmi yang baru iaitu bea7612@moe.edu.my harap Maklum.

.

TERKINI

tiada makluman

INFO PENGUMUMAN

Pihak AJK Laman Web Sekolah memohon maaf sekiranya informasi & pengumuman yang dipaparkan pada muka laman ini kurang terperinci. Untuk pengetahuan semua, pengumuman di muka laman utama (frontpage @ home) laman web rasmi ini hanya bertindak sebagai sokongan kepada pengumuman sedia ada. Bagi memperolehi maklumat & pengumuman yang lebih tepat dan terperinci, sila rujuk, hadirkan diri atau baca pada perkara di bawah :Bagi para pelajar, segala maklumat terperinci berkaitan apa jua aktiviti yang akan, sedang dan telah berlangsung di sekolah SMK SERI SELAYANG sepanjang minggu akan diumumkan dari semasa ke semasa menerusi sistem siaraya (P.A. System) pada perhimpunan mingguan (hari Isnin sahaja) dan perhimpunan harian (setiap hari selain hari isnin) di tapak perhimpunan (Dataran SMEKSES). Bagi aktiviti / program rasmi sekolah, lazimnya surat edaran juga akan disebarkan oleh pihak sekolah kepada setiap murid (untuk makluman murid & ibu bapa / penjaga).
Bagi guru, segala maklumat berkaitan aktiviti / program / majlis dsb. yang membabitkan SMK SERI SELAYANG, boleh dirujuk terus pada PENOLONG KANAN PENTADBIRAN.

Monday, October 8, 2012

Amali penyembelihan ayam di perkarangan surau Al Ilkhlas

Alhamdulillah, amali penyembelihan ayam untuk melangkapkan pengajaran dan pembelajaran  telah berjaya dilaksanakan oleh panitia Agama Ialam pada 7 hb Sept 2012. Hasil usaha semua ustaz dan ustazah telah menjadikan amali ini sangat bermanafaat kepada semua murid. Mereka berpeluang melakukan sendiri amali penyembelihan .  Ini merupakan satu pendedahan yang sangat baik di samping dapat memperlihatkan    hikmah penyembelihan di dalam Islam secara "live" di hadapan mata mereka. Amali ini juga dapat melatih dan menanam  sifat berani  dalam diri murid-murid. Terima kasih kepada mereka yang telah mengambil bahagian. Semoga ilmu yang diperolehi akan dapat menjadikan anda  umat Islam yang perihatin terhadap makanan halal.  Makanan halal tanggungjawab kita.

murid sedang melakukan amali sembelihan sambil diperhatikan oleh  En Dahlan


Ustaz Tuah juga tidak melepaskan kesempatan untuk melakukan amali sembelihan

Murid murid lain memerhatikan amali penyembelihan
Hasil sembelihan yang akan dimasak untuk jamuan murid

Bersama guru pelatih

Taklimat sembelihan sebelum amali di jalankan


Persediaan ayam-ayam untuk disembelihan 

Penyerahan ayam untuk disembelih
Selesai sembelih

Amali sembelihan yang sangat bermakna


 

No comments:

Followers