" BERSAMA MEREALISASIKAN WAWASAN "

MISI :- Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara :: VISI :- Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera :: MOTTO :- Cintai Ilmu Citakan Kecemerlangan :: PIAGAM PELANGGAN :- Memastikan Semua Murid Mendapat Pendidikan Yang Cemerlang Secara Holistik
Ingin maklumat info smk seri selayang dengan lebih mudah!!
hanya mempunyai aplikasi telegram di app store sila klik link ini https://telegram.me/smkseriselayang

semua guru, ibubapa , murid boleh dapatkan info dari pentadbir

PENGUMUMAN * Berita Terkini


MAKLUMAT UNTUK SEMUA:


* Perubahan email SMK Seri selayang bermula 30/09/2016 Semua email perlulah dialamatkan kepada email rasmi yang baru iaitu bea7612@moe.edu.my harap Maklum.

.

TERKINI

tiada makluman

INFO PENGUMUMAN

Pihak AJK Laman Web Sekolah memohon maaf sekiranya informasi & pengumuman yang dipaparkan pada muka laman ini kurang terperinci. Untuk pengetahuan semua, pengumuman di muka laman utama (frontpage @ home) laman web rasmi ini hanya bertindak sebagai sokongan kepada pengumuman sedia ada. Bagi memperolehi maklumat & pengumuman yang lebih tepat dan terperinci, sila rujuk, hadirkan diri atau baca pada perkara di bawah :Bagi para pelajar, segala maklumat terperinci berkaitan apa jua aktiviti yang akan, sedang dan telah berlangsung di sekolah SMK SERI SELAYANG sepanjang minggu akan diumumkan dari semasa ke semasa menerusi sistem siaraya (P.A. System) pada perhimpunan mingguan (hari Isnin sahaja) dan perhimpunan harian (setiap hari selain hari isnin) di tapak perhimpunan (Dataran SMEKSES). Bagi aktiviti / program rasmi sekolah, lazimnya surat edaran juga akan disebarkan oleh pihak sekolah kepada setiap murid (untuk makluman murid & ibu bapa / penjaga).
Bagi guru, segala maklumat berkaitan aktiviti / program / majlis dsb. yang membabitkan SMK SERI SELAYANG, boleh dirujuk terus pada PENOLONG KANAN PENTADBIRAN.

Monday, February 4, 2013

SEMARAK CINTA RASUL - IKON NOMBOR SATU DUNIA


 SAMBUTAN MAULIDUR RASUL –SEMARAKKAN CINTA KEPADA RASULULLAH- IKON NOMBOR SATU DUNIA

Alhamdulillah sambutan maulidur rasul tahun 2013 menyaksikan satu tranformasi program. Bermula dengan laungan salawat setiap pagi sebelum perhimpunan bermula, diikuti denganongsi pameran “Nabi Muhammad – Ikon Nombor Satu Dunia, memperlihatkan perlunya perkan ilmu tentang sirah Rasulullah terutamanya tentang kehebatan akhlak baginda. Melalui akhlak baginda yang mulia ramai yang tertarik untuk mengenali baginda dengan lebih dekat. Oleh itu transformasi aktiviti ini diperluaskan pula kepada aktiviti kuiz terbuka bersandarkan maklumat pameran berkenaan untuk semua murid SMK Seri Selayang. Penyertaan kuiz yang melebihi 150 orang menunjukkan aktiviti ini boleh diteruskan pada tahun hadapan. Lokasi pameran yang diadakan di kawasan kantin memudahkan murid-murid mengunjunginya sewaktu rehat bagi mengisi masa rehat yang lebih berkualiti. Selain itu pameran buku-buku berkaitan Rasulullah juga diadakan bagi menanam minat membaca serta membuka ruang pemilihan buku-buku yang lebih bermanafaat. Tidak ketinggalan penceramah jemputan  iaitu Ustaz Rizal bin Mokhter telah berjaya menyuntik semangat cinta Rasullah dalam diri anak-anak SMK Seri Selayang termasuk guru-guru Islam agar sentiasa mengikut segala sunnah dan meninggalkan segala yang dilarang selain sentiasa mengamalkan bersalawat ke atas baginda. Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan aktiviti ini. Semoga ini menjadi amalan kita yang paling ikhlas   Jom banyakkan salawat.... 
AJK daripada 3KAA menyiapkan pameran

Pn Sharizan  membantu dalam penyediaan pameran

Penasihat pameran

Murid sedang membaca bahan pameran

Kaunter AJK

Seorang murid menunjukkan jawapan soalan kuiz

tidak ketinggalan mendapatkan maklumat

Murid-murid bersemangat menjawab soalan kuiz

Cikgu Jamil turut serta dalam pameran

Murid-murid ceria dengan aktiviti baru ini

Murid yang berminat dengan buku yang dipamerkan

aksi spontan

khusyuk membaca maklumat pameran

kunjungan murid ke lapangan pameran

bergambar kenangan


tidak mahu ketinggalan dalam penyertaan kuizpameran buku yang menarik minat murid
ceria menjawab kuiz

perkongsian pintar

buku-buku yang dipamerkan

penyediaan bahan pameran buku

pengunjung pameran buku
suasana sebelum ceramah

ceramah ustaz Rizal Mokhter

barisan guru yang turut mendengar ceramah


No comments:

Followers