" BERSAMA MEREALISASIKAN WAWASAN "

MISI :- Melestarikan Sistem Pendidikan Yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu Bagi Memenuhi Aspirasi Negara :: VISI :- Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera :: MOTTO :- Cintai Ilmu Citakan Kecemerlangan :: PIAGAM PELANGGAN :- Memastikan Semua Murid Mendapat Pendidikan Yang Cemerlang Secara Holistik
Ingin maklumat info smk seri selayang dengan lebih mudah!!
hanya mempunyai aplikasi telegram di app store sila klik link ini https://telegram.me/smkseriselayang

semua guru, ibubapa , murid boleh dapatkan info dari pentadbir

PENGUMUMAN * Berita Terkini


MAKLUMAT UNTUK SEMUA:


* Perubahan email SMK Seri selayang bermula 30/09/2016 Semua email perlulah dialamatkan kepada email rasmi yang baru iaitu bea7612@moe.edu.my harap Maklum.

.

TERKINI

tiada makluman

INFO PENGUMUMAN

Pihak AJK Laman Web Sekolah memohon maaf sekiranya informasi & pengumuman yang dipaparkan pada muka laman ini kurang terperinci. Untuk pengetahuan semua, pengumuman di muka laman utama (frontpage @ home) laman web rasmi ini hanya bertindak sebagai sokongan kepada pengumuman sedia ada. Bagi memperolehi maklumat & pengumuman yang lebih tepat dan terperinci, sila rujuk, hadirkan diri atau baca pada perkara di bawah :Bagi para pelajar, segala maklumat terperinci berkaitan apa jua aktiviti yang akan, sedang dan telah berlangsung di sekolah SMK SERI SELAYANG sepanjang minggu akan diumumkan dari semasa ke semasa menerusi sistem siaraya (P.A. System) pada perhimpunan mingguan (hari Isnin sahaja) dan perhimpunan harian (setiap hari selain hari isnin) di tapak perhimpunan (Dataran SMEKSES). Bagi aktiviti / program rasmi sekolah, lazimnya surat edaran juga akan disebarkan oleh pihak sekolah kepada setiap murid (untuk makluman murid & ibu bapa / penjaga).
Bagi guru, segala maklumat berkaitan aktiviti / program / majlis dsb. yang membabitkan SMK SERI SELAYANG, boleh dirujuk terus pada PENOLONG KANAN PENTADBIRAN.

Thursday, July 19, 2012

Ramadan Tiba Lagi

Sambutan Pelancaran Ihya' Ramadan akan diadakan pada 20 Julai 2012 bersamaan 30 Sya'aban 1433H. Pelbagai program sepanjang Ramadan telah diatur oleh Panitia Pendidikan  Islam yang diketuai oleh Pn Hajjah Najwa binti Fadhil dengan kerjasama semua guru Pendidikan Islam. 


Antaranya Majlis Pelancaran Ihya' Ramadan, Ceramah Perdana Ramadan, 5 minit info Ramadan setiap pagi oleh guru-guru Islam, Tadarus Al-Quran, Pertandingan Azan, Pertandingan Menghafal doa, Pertandingan menulis jawi, Khatam Al-Quran dan Majlis sumbangan duit raya dan zakat kepada murid-murid.


 Adalah diharapkan usaha mendidik dan tarbiah anak-anak didik sepanjang Ramadan ini akan dapat melahirkan generasi Islam yang kental jiwanya menghadapi pelbagai cabaran sosial pada masa kini. Marilah kita merebut peluang mencari keberkatan, kerahmatan dan keampunan Allah yang ditawarkan kepada hambanya sepanjang bulan Ramadan ini. Selamat beribadah...
Dari Abu Hurairah: Sabda Nabi s.a.w: berpuasalah kamu, nescaya kamu akan menjadi sihat....
hadis riwayat Tabrani


Bulan Ramadan ialah bulan yang awalnya dipenuhi dengan rahmat, pertengahannya dipenuhi dengan keampunan, dan akhirnya dipenuhi dengan pahala yang menjadi penebus dari neraka.


Diriwayatkan oleh Ibnu Khuzaimah dalam kitab sahihnya.

No comments:

Followers